Naamloos

 

Filmcafé Eerbeek - Hall -17 februari 20.00 uur Kruiskerk

Brokeback Mountain een film van regisseur Ang Lee naar een verhaal van E. Annie Proulx, is de geschiedenis van een liefde tegen de klippen op. Tijdens een seizoen in de open lucht, waar Ennis en Jack voor hun werk over schapen waken, ontstaat er iets moois tussen de mannen. Als het seizoenswerk is afgelopen , scheiden hun wegen. Beiden trouwen, beiden worden vader, beiden proberen uit alle macht een gewoon bestaan op te bouwen. Vergeefs Brokeback Mountain maakt het peilloze verdriet over onvervulde verlangens tastbaar.

 

De film speelt zich af in Canada en is gefilmd in een overweldigende natuur.

De kracht van de film zit in de almaar oplopende spanning tussen drift en verstand. Ennis is een gevangene van zijn conservatieve milieu, permanent in gevecht met de gedachte dat zijn liefde voor Jack een zondig karakter heeft. De oplaaiende seksuele revolutie – de film speelt in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw – verandert daar weinig aan.

De film is in 2006 bekroond met 3 oscars, 4 golden globes en 4 bafta Awards

Het Filmcafé is een initiatief van de Protestantse kerken van Hall en Eerbeek en staat open voor iedereen. Inloop 19.30 uur – vrije gift – napraten - dr. Gunningstraat 27 Eerbeek