Twee Broers en Ubuntu

De documentaire 'Wij zijn broers', is gemaakt en wordt gepresenteerd door de broers Jaap en Bas Pronk

 Afbeelding12jpg

We leven in een wereld die gekenmerkt wordt door diversiteiteit   -     Desmond Tutu

Een bijzonder filmcafé met de documentaire ‘Wij zijn broers’ over Ubuntu, Afrikaanse wijsheid in een notendop: “Echte menselijke vrijheid …. bestaat alleen bij de gratie van je relatie met anderen”. We beseffen steeds meer dat we in onze families, organisaties en huidige samenleving complexe vraagstukken niet meer individueel opgelost krijgen.                           

Jaap voelt zich ongelukkig in Nederland. Maar wat heb je eigenlijk nodig om gelukkig te zijn? Broer Bas stelt zich voor dat het antwoord misschien wel ligt bij mensen die niet zoveel hebben. In een poging zijn broer uit z'n neerwaartse spiraal te halen, besluiten ze daarom het Westen te ontvluchten en samen een rondreis te maken door het zuiden van Afrika: een 120-daagse zoektocht naar geluk.

Augustine Shutte, een gepensioneerde filosofieprofessor uit Kaapstad, zorgt voor duiding tijdens de reis. Maar de broers lijken geen eenduidig antwoord te kunnen vinden, totdat hun auto hen midden op een immense zoutvlakte in de steek laat en ze een overkoepelende factor beginnen te ontwaren: ‘Ubuntu’, Ik ben omdat wij zijn.

Inloop 19.30 uur met koffie/thee – schaalcollecte voor de onkosten - napraten.

Adres: dr. Gunningstraat 27