Thema Levensverhalen

Mandala tekenen in De Bongerd in Eerbeek op de donderdagavonden 31 januari, 21 februari en 14 maart van 19.30  tot 21.30 uur

Mandala

Geef je wel van te voren op bij Ykje Idema (docent Beeldende Vorming), Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel 0641337864 of bij Thecla Cornet (Kerkelijk werker, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

In deze drukke tijd is een workshop mandala tekenen een eiland van rust en bezinning. De vorige keer dat we deze workshop aanboden was er zo’n grote belangstelling dat we mensen moesten teleurstellen. Vandaar dat we na de workshop van 2017 graag weer een keer een workshop wilden starten. Ykje Idema vond nu gelegenheid een nieuwe workshop voor ons te maken. Het thema van de workshop is levensverhaal.

Een mandala is een kunstwerk dat zich binnen een afgebakende ruimte afspeelt: de cirkelomtrek. Het woord mandala stamt uit het Sanskriet en betekent magische cirkel. Dit ronde kader heeft een dienend karakter en geeft de tekenaar de bescherming van een beschutte eigen ruimte, waarin je al tekenend kunt bewegen. De cirkelvorm is een grens die als hulpmiddel dient om de eigen binnenwereld te onderzoeken en daarbinnen grenzen te stellen of juist te doorbreken.