bijbel

29 oktober documentaire 400 jaar Statenvertaling, Kruiskerk

In opdracht heeft oud regisseur Nico Rasch een korte documentaire gemaakt over de Statenbijbel. Lange tijd beschouwde men deze zeer oude vertaling als de beste ooit! Een vertaling uit de grondtekst, dat oogstte grote bewondering. Men had bij die vertaling ook hulp uit het Engels. Als je eerlijk bent was de Statenbijbel een imitatie van de Engelse King James vertaling. Het vreemde aan deze vertaling was dat niet de kerk, maar de Staat de kosten betaalde en ook dat de Staat er een bijzondere bedoeling mee had!

Hoe kijken wij nu tegen deze vertaling aan en hebben wij herinneringen aan dit ‘oudje’? Wij zijn blij dat Nico Rasch ons aan de hand van deze film en anekdotes op levendige wijze mee wil nemen naar de tijd van de Staten en de Statenbijbel. Hij is een kundige verteller die ons een zeer interessante en boeiende avond zal bezorgen.

Het is prettig om te weten hoeveel mensen er ongeveer komen, daarom is opgave gewenst, niet verplicht. U bent van harte welkom. Aanvang 20.00 uur.

Opgave en informatie: Thecla Cornet (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)