Halfjaarproject Diaconie:

Koken voor Dak – en Thuislozen.

In januari start het halfjaarproject van de Diaconie voor de financiële ondersteuning van de Stichting Kruispunt te Arnhem.

Het Kruispunt is een plek aan de Spoorwegstraat 13 te Arnhem. Stichting Kruispunt biedt pastorale zorg en opvang aan dak- en thuislozen, vluchtelingen, drugsverslaafden en anderen aan de rand van de samenleving. Bij Kruispunt kunnen bezoekers hun verhaal vertellen en even op adem komen.

Elke middag van 16.30 tot 19.00 is het Kruispunt open, de inloop. Dan kunnen bezoekers wat ontspannen en kan er een warme maaltijd worden genuttigd. Ook is er ruimte voor een goed gesprek met de pastores.

Elke dag staat er een groep mensen klaar voor de bezoekers van het Kruispunt. Deze groep bestaat uit een pastor, een gastvrouw/gastheer en enkele vrijwilligers die met hulp van een kookgroep de maaltijd verzorgen. Dergelijke kookgroepen bestaan uit vrijwilligers van kerkelijke en maatschappelijke organisaties. Zo ook komen er ook enkele vrijwilligers van onze gemeente 1 maal per jaar koken bij het Kruispunt.

In de dienst van 10 februari zal de Pastor Anton Metske van het Kruispunt toelichting geven op het werk voor Stichting.

De diaconie wil dit project van harte bij u aanbevelen.

Henk Reurink namens de diaconie