Diaconale collecten in de kerstnachtdienst en 1e kerstdag

In de kerstnachtdienst is de 1e collecte voor Stichting Hadassa Hoeve te Ane. Deze stichting is opgericht om jonge vrouwen die niet zelfredzaam zijn, vanwege bijvoorbeeld een turbulente jeugd of een sociale beperking, te helpen zelfstandig te kunnen leven. Er wordt een veilige en prettige woonsituatie gecreƫerd. Tijdens het verblijf op de Hadassa Hoeve krijgen de vrouwen een begeleidingstraject, met als doel dat zij hun talenten (weer) ontdekken en deze gaan inzetten.

Aangezien 24 uurzorg duur is en steeds minder voorhanden heeft de Stichting Hadassa Hoeve, naast de persoonlijke begeleiding, een werkvoorziening gecreƫerd op het erf waar de vrouwen kunnen werken voor hun eigen zorg. De jongeren werken actief mee aan het draaiende houden van het theehuis met buitenterras en de kadowinkel. Ook aan de realisatie ven een vergaderlocatie en een bed&breakfast dragen zij bij.

De uitgangscollecte op 1e kerstdag is voor de Stichting Het Passion in Hummelo.

Time-outvoorziening Het Passion ligt als een baken van rust in het landschap van de Achterhoek. Omgeven door weilanden en geboomte ademt het een sfeer van reflectie en aandacht. Omringd door vrijwilligers vinden de dak- en thuislozen in 4 tot 6 weken tijd nieuwe energie om zinvolle vervolgstappen te overwegen.

Hierbij krijgen ze professionele begeleiding om wellicht een stap te maken naar een concreet vervolgtraject. Het Passion is een diaconaal project en voor 50% afhankelijk van giften en voor 70% afhankelijk van de inzet van vrijwilligers