Deze week wil de diaconie jouw aandacht en bijdrage vragen voor:

Stichting Naaste

In januari 2020 is de diaconie gestart met het 1e halfjaarproject 2020 om (financiĆ«le) aandacht te vragen voor Stichting NAASTE in Zutphen.

Stichting Naaste is een interkerkelijke vrijwilligersorganisatie. Zij bieden nazorg aan (ex-) gedetineerden bij de terugkeer in de maatschappij. Individuele begeleiding van (ex-) gedetineerde is zeer effectief. Het vergroot de kans op goede resocialisatie en minimaliseert hiermee een terugval naar criminaliteit.

Stichting NAASTE is actief in de regio Stedendriehoek (Zutphen, Apeldoorn, Deventer) en Achterhoek. 

Stichting Naaste is verbonden met Vereniging Exodus Nederland , waaronder de Exodushuizen vallen en het Exodus vrijwilligersnetwerk.

In de dienst van zondag 16 februari waren ds. Alber Giezen, geestelijk verzorger in de gevangenis in Zutphen, en Ria Aartsen, voorzitter van de Stichting Naaste, aanwezig om meer te vertellen over het werk van deze stichting.

Door de coronacrisis hebben wij in de maanden april en mei voor dit doel niet kunnen collecteren in de kerkdienst. Daarom vragen wij op deze zondag jouw bijdrage voor Stichting Naaste, zodat we straks een mooi bedrag kunnen overmaken naar deze stichting

Meer informatie over de stichting op: www.stichtingnaaste.nl

De bijdrage kun je storten op bankrekening NL37RABO 0311 026 494 t.n.v Protestantse Gemeente Eerbeek (diaconie) onder vermelding van collecte 14 juni Stichting Naaste.