28juni

       Diaconale collecte zondag 28 juni

Kinderen uit kwetsbare gezinnen kunnen meestal niet op vakantie. Vanwege de coronacrisis zal dat waarschijnlijk voor meer kinderen van toepassing zijn. Maar veel ouders zullen als ze besluiten niet op vakantie te gaan alternatieven zoeken voor hun kinderen. Na de vakantie vertellen deze kinderen in de klas enthousiast over hun vakantie of het bezoek aan de Efteling, de dierentuin en noem maar op. Maar er zijn kinderen die dat allemaal niet kunnen omdat er gewoon geen geld voor is. 

Vaak weten we niet wie met armoede te maken heeft, maar het komt vaker voor dan je zou denken. Maar liefst een op de negen kinderen groeit op in armoede.

Met het idee van Kerk in actie,  de zogenoemde “actie ‘vakantietas”, gaat de diaconie aan de slag, o.a. in samenwerking met de voedselbank.

Wij willen kinderen van ong 4 tot 14 jaar die om financiële redenen niet op vakantie kunnen aan het begin van de zomervakantie een tas bezorgen met allerlei leuke dingen erin zoals een bon voor een gratis ijsje, speelgoed, kortingsbon voor een activiteit in de regio. Zeg maar een tas vol zomerpret!

De bijdrage voor deze actie kun je storten op bankrekening NL37RABO 0311 026 494 t.n.v Protestantse Gemeente Eerbeek (diaconie) onder vermelding van collecte 28 juni vakantietasjes.