kinderwerk

 

Hieronder valt alles wat gedaan wordt voor de leeftijd van 0-12 jaar. Dus t/m de basisschool. Binnen het DB is Christa Zondag hiervoor het aanspreekpunt. Zij is een van de twee jeugdouderlingen. Vragen en opmerkingen over alles wat met kinderwerk te maken heeft kun je aan haar stellen.

 

Kinderen vinden wij belangrijk! En het kinderwerk is vooral ook erg leuk! Daarom organiseren we de volgende activiteiten voor ze:

  1. Oppas
  2. Kinderkerk
  3. Kindercatechese
  4. Rock Solid
  5. Kinderen en hun ouders

 

1. Oppas:


kinderoppas

 

Tijdens de zondagmorgendienst is er voor de kleintjes van 0 tot 4 jaar kinderoppas aanwezig in de Kruiskerk.

 

De kinderen kunnen een kwartier voor aanvang van de dienst naar de opvangruimte worden gebracht. Deze bevindt zich bij binnenkomst door de hoofdingang linksachter in de gang, bij binnenkomst door de achterdeur is het de eerste deur rechts.

 

Speelgoed zoals blokken, poppen en auto’s is aanwezig. Er zijn boekjes waaruit voorgelezen kan worden en er is tekenmateriaal. Voor persoonlijke verzorging van uw baby of peuter dient u zelf iets mee te geven.

 

Voor informatie kunt u contact opnemen met de koster van de kerk, Gerrit van de Maat, telefoonnummer (0313) 652990.

 

 

2. Kinderkerk:

 

kinderkerk2_01

 

Weet jij al wat kinderkerk is?

 

Alle groepen van de basisschool zijn elke zondag welkom bij de kinderdienst. De kinderdienst wordt onder kerktijd gehouden in de Bongerd. De kinderen verlaten de kerk voor de preek en nemen het licht van de Paaskaars mee naar hun eigen ruimte.

 

Er wordt een Bijbelverhaal verteld dat voor de kinderen altijd erg duidelijk is. Na het verhaal is er tijd voor tekenen, knutselen, kleuren, een toneelstukje,zingen en gewoon kletsen. met Kerst en Pasen hebben we altijd een leuk project. 

 

Tijdens de collecte komen de kinderen terug in de kerk en sluiten samen met de gemeente de dienst af.

 

Meer weten? Bel gerust.

Petra Kobes

Tel.     : 0313 – 49 65 60

e-mail :  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

3. Kindercatechese:


in_ontwikkeling

 

In ontwikkeling. Informatie volgt snel.

 

 

4. Rock Solid: 

 

rocksolid

 

De coolste tienerclub van Eerbeek!

 

Heb je wel eens het gezicht van een leider vol met pindakaas gesmeerd? Geprobeerd om cola door je sok te drinken? Nee??? Dan ben je waarschijnlijk nog nooit bij Rock Solid geweest. De tofste tienerclub van Nederland.

 

Voor tieners uit groep 8, klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Om de week in de Bongerd. De meest bizarre spelletjes afgewisseld met een gesprek in kleine groepjes, een praatje, de preek van de week, en een spectaculaire uitsmijter.

 

Elke keer een ander onderwerp: Vriendschap, pesten, hoe voed je je ouders op, keuzes maken, verslaving en ga zo maar door. Ook kijken we of God misschien iets over dit onderwerp te zeggen heeft, en zoja wat dan.

 

Rock Solid begint om 8 over half 8 (vanaf 19:30 mag je binnenkomen). Het programma duurt tot 9 over half 9. Daarna gaan we lekker chillen. Met chips en cola. De avond is om half 10 afgelopen.

 

Eén keer per jaar gaan we een hele nacht Rock Solid doen: STAR GAMES. En dat tegen 600 andere tieners!!

 

 

5. Kinderen en hun ouders:

 

ouders

 

Gelukkig brengen de kinderen de meeste tijd, of het overgrote deel van hun tijd, door in huis. Als ondersteuning aan ouders organiseren we een aantal keren per seizoen avonden voor ouders. Op deze informatieavonden praten we u bij over de stand van het kinderwerk en de programma's die we aanbieden. Ook willen we samen met ouders in gesprek over "Geloofsopvoeding".

 

Data zullen we ruim van te voren bekend maken. Via deze website, facebook en de kerkbodes.