tieners

 

Onder tienerwerk verstaan we alles wat er georganiseerd wordt voor jongeren in de leeftijd van 12 t/m 20 jaar. Het logische vervolg op het kinderwerk. Binnen het DB is Bart de Mik hiervoor het aanspreekpunt. Bart is een van de jeugdouderlingen. Vragen en opmerkingen over alles wat met het tienerwerk te maken heeft kun je aan hem stellen.

 

De tienerleeftijd is een bijzondere periode in de levens van jongeren. Hierin worden ze gevormd. Het is ook vaak een turbulente tijd. Ze ondergaan veel veranderen, en ze moeten keuzes maken. In ons jeugdwerk willen we relatiegericht werken. We zullen ons dus inzetten om alle jongeren te leren kennen en een band met ze op te bouwen. Dit doen we oa door de volgende activiteiten:

  1. Jeugdkerk 2.0
  2. Rock Solid
  3. Girlzz Only
  4. Activiteiten op zaterdag
  5. After School Chill
  6. Youth Alpha
  7. Gespreksgroep

 

Jeugdkerk 2.0

 

Logo_jeugdkerk

 

Ben jij in de leeftijd van 12-18 jaar en vind je de 'gewone' kerkdiensten saai? Kom dan eens naar de Jeugdkerk 2.0

 

Anders dan de naam mischien doet vermoeden is de Jeugdkerk 2.0 geen gewone kerkdienst, maar een super gave en eigentijdse manier om te ontdekken wat het geloof anno nu te bekenen heeft. Hebben die oude verhalen in de Bijbel nog wel betekenis voor ons? En waarom is het nodig om hiervoor bij elkaar te komen, en vooral zo vroeg? Als je hierop een antwoord wilt hebben, kom dan vooral eens onze bijeenkomsten bezoeken.

 

Wat doen we zoal? Allereeerst beginnen we om 10 uur met een gezamenlijk ontbijt. Gebleken is dat dit een hele leuke en ontspannen manier is om elkaar te ontmoeten en gezellig bij te kletsen (en je kunt natuurlijk nog even een half uurtje langer in je bed blijven liggen). Na het ontbijt bespreken we met elkaar een gedeelte uit de Bijbel. We kijken wat de betekenis hiervan is in deze tijd door middel van eigentijdse thema's.

 

 

 

 

2. Rock Solid

 

rocksolid

 

De coolste tienerclub van Eerbeek!!

 

Heb je wel eens het gezicht van een leider vol met pindakaas gesmeerd? Geprobeerd om cola door je sok te drinken? Nee??? Dan ben je waarschijnlijk nog nooit bij Rock Solid geweest. De tofste tienerclub van Nederland.

 

Voor tieners uit groep 8, klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. Om de week in de Bongerd. De meest bizarre spelletjes afgewisseld met een gesprek in kleine groepjes, een praatje, de preek van de week, en een spectaculaire uitsmijter.

 

Elke keer een ander onderwerp: Vriendschap, pesten, hoe voed je je ouders op, keuzes maken, verslaving en ga zo maar door. Ook kijken we of God misschien iets over dit onderwerp te zeggen heeft, en zoja wat dan.

 

Rock Solid begint om 8 over half 8 (vanaf 19:30 mag je binnenkomen). Het programma duurt tot 9 over half 9. Daarna gaan we lekker chillen. Met chips en cola. De avond is om half 10 afgelopen.

 

Eén keer per jaar gaan we een hele nacht Rock Solid doen: STAR GAMES. En dat tegen 600 andere tieners!!

 

 

3. Girlzz Only

 

girlz superwomen

 

Een echte meidenclub. Voor een door meiden. Op vrijdagavond van 19:00-21:00 in de Bongerd.

 

Ben je tussen de 12 en 15? Dan is dit jouw club! Girlzz Only. We hebben het over echte meidendingen. En daar kunnen we natuurlijk geen jongens bij gebruiken.

 

Girlzz Only is vol afwisseling. Soms een gesprek over verliefdheid, onzekerheid, de andere keer sieraden maken, cupcakes bakken. En natuurlijk mag je onze Make-over avond niet missen.

 

 

4. Activiteiten op zaterdagavond

 

Het begin van de zaterdagavond is voor jongeren van 12 t/m 16 jaar. Van 19:30 tot 21:30. Hou de website en facebook in de gaten wat we precies doen.

 

 

5. After School Chill

 

Elke vrijdagmiddag uit school naar After School Chill. Lekker geen school meer. Samen met je vrienden het weekend in.

 

Je kunt komen chillen: Playstation, muziek luisteren, darten, tafelvoetbal, onderuit in de bank. Of je frustraties over de afgelopen week uitstorten op één van de vrijwilligers. We zijn altijd in voor een zinnig of onzinnig gesprek!!

 

Ook kun je op vrijdagmiddag komen voor huiswerkbegeleiding. Maak dan even een afspraak met Henry.

 

De After School Chill is van 14:00 tot 17:00

 

 

6. Youth Alpha

 

Youth-alpha

 

Elk seizoen, meestal in januari, organiseren we een Youth Alpha. Een cursus van 10 avonden over de basics van het christelijke geloof. Tien boeiende onderwerpen. Bij Youth Alpha kan je vragen stellen over het leven en geloof. Samen met een groep jongeren ga je op een relaxte manier samen op zoek naar de betekening van het christelijke geloof. 

 

We beginnen elke Youth Alpha met een maaltijd. Daarna zal een spreker het onderwerp van de avond kort inleiding door een praatje. In kleine groepjes gaan we er daarna over door praten. Halverwege de ‘cursus’ gaan we een weekendje weg met elkaar.

 

Onderwerpen die op de Youth Alpha o.a. besproken worden zijn:

-          Wie is Jezus, en waarom moest hij sterven?

-          Bidden; heeft dat zin en waarom zou je bidden?

-          Bijbellezen; past dat nog wel in deze tijd?

-          Hoe kun je zeker zijn van je geloof>

-          Hoe leidt God ons

 

Meer informatie over de Youth Alpha: Neem contact op met Henry Schutte

 

Promofilmpje over Youthalpha

 

7. Gespreksgroepen

 

In de Bongerd kun je aan een aantal gespreksgrotepen mee doen. De samenstelling van de groepen en de onderwerpen verschillen. Meestal ontstaande deze gespreksgroepen in overleg met jongeren zelf. Meestal heeft iemand een idee, en dan gaan we daar mee aan de slag.

 

 

8. Heilige Herrie

 

Heiligeherrie

 

Iedereen heeft wel iets met muziek. Met HeiligeHerrie gaan we op zoek naar muziek die iets speciaals voor je betekent. Muziek die je hoorde toen je helemaal verliefd was, of die je herinnert aan iets droevigs.  Muziek waarbij je misschien wel een g(G)odservaring hebt.  Sommige mensen zeggen zelfs dat je God kunt vinden in popmuziek.

 

Het lijkt een beetje op wat ze doen bij de Passion op TV. Maar bij HeiligeHerrie gaan we een stapje verder dan alleen Nederlandstalige muziek.