kerkbalans

Nationale fotowedstrijd Kerkbalans 2019

Over de fotowedstrijd

De kerk door jouw ogen. Wat is jouw kerkfoto van het jaar?

Wat zie jij voor je als je aan de kerk denkt? Dat is de oproep van de Nationale fotowedstrijd Kerkbalans 2019. Kerken zijn bepalend voor ons land. Het zijn de kerktorens die al van ver verklappen waar het hart van een dorp of stad is. Het zijn de harten van mensen die van de kerk een levende gemeenschap maken. Vanuit het geloof in Gods liefde: ontmoeting, inspiratie, zorg voor elkaar, feesten en levensgebeurtenissen, cultuur, omzien en betrokkenheid. In de kerk gebeurt het!

De kerk door jouw ogen

Wat spreekt jou zo aan in de kerk? Laat het zien door mee te doen aan de fotowedstrijd van Actie Kerkbalans. Maak een foto waarop je laat zien wat de kerk voor jou zo waardevol maakt. Iets dat je ontroert, even stil maakt, in beweging zet, of doet lachen. Maak de foto zoals jij ‘m het liefst maakt: snel met je telefoon of professioneel met je spiegelreflex camera. 

3 categorieën

Dit jaar zijn er drie thema’s waarvoor je een foto kunt insturen. Wat zie jij als je aan één van deze thema’s denkt?

 • Vieringen op zondag als uiting van het geloof
 • Onderlinge betrokkenheid in de kerk als vorm van omzien naar elkaar
 • De missionaire en/of diaconale aanwezigheid van de kerk in dorp of stad

Maak kans op een masterclass fotografie

Stuur je foto in en ding mee naar de Kerkblik-award. Uit alle inzendingen kiest de jury per categorie één winnend beeld. Winnaars krijgen bovendien een inspirerende masterclass fotografie van juryvoorzitter Ramon Mangold. In 2016 won hij Nederlands bekendste fotoprijs: Zilveren camera, voor zijn serie over bisschop De Korte.

Goed om te weten

 • Je kunt meedoen in drie categorieën: 1. vieringen op zondag, 2. onderlinge betrokkenheid, 3. Missionaire/diaconale betrokkenheid in dorp of stad.
 • Je kunt maximaal met 1 foto meedoen.
 • Je foto wordt beoordeeld door een vakjury. Daarnaast is er ook een publieksprijs. 
 • De jury kiest per categorie één winnende foto.
 • Heb je al een mooie ‘kerkfoto’ liggen? Het insturen van een bestaande foto mag ook, als je ‘m maar zelf gemaakt hebt. Hoe doe je mee?
 • Stuur je foto naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., o.v.v. naam, telefoonnummer, e-mailadres, leeftijd, kerk waar je naartoe gaat, categorie waaraan je meedoet en een kort fotobijschrift.
 • Per persoon kun je 1 foto insturen. Is je foto groter dan 10 MB? Stuur ‘m dan met WeTransfer.
 • Inzenden kan tot en met 14 december 2018.

Vragen over de fotowedstrijd? E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kerkbalans.nl/fotowedstrijd © Copyright 2018 ICG www.kerkbalans.nl

 

Stuur je je foto ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.? Wij willen de inzendingen van onze eigen kerkleden graag gebruiken voor ons eigen kerkbalansmateriaal!