kerstviering

De Kerstviering voor ouderen en belangstellenden

Die mooie Kerstboom alleen al was een feest op zich, zo groot en zo verzorgd. Dé inspiratie om er 14 december een fijne middag van te maken De organist en de sopraan oefenden nog wat. Het Brummens Mannenkoor inspecteerde het podium en de sprekers kregen de headsets op, zodat ze voor allen te verstaan zouden zijn.

Het thema dit jaar was “Wees niet bang”.

Al vroeg in de middag kwamen de eerste vertrouwde gezichten de kerkzaal binnen. Er waren vele belangstellenden die  “het Kerstverhaal” nog eens wilden horen.

Nadat iedereen een plaatsje aan tafel had gevonden en een welkomstdrankje had genuttigd, werd het eerste lied gezongen. 

Sopraan Rianne Blankenstijn zong onder begeleiding van de organist Teun Groen een aantal prachtige liederen. Het  Brummens Mannenkoor, met ongeveer 45 mannen een  indrukwekkend gezelschap, betrad hierna het podium. Zij brachten een aantal bekende Kerstliederen ten gehore.

 Vervolgens las Rens van Beem het eerste verhaal over “Wees niet bang”.

Daarna zongen we samen nog meerdere liederen en kwam de overdenking van pastor Dorien Pol gevolgd door een mooi Kerstverhaal van Arda Bijl. 

Het gebed werd uitgesproken door Ria Boomsma en gevolgd door een uitgebreide broodmaaltijd, die iedereen zich goed liet smaken. 

De middag werd afgesloten met een aantal liederen en een collecte. Voor alle bezoekers was er een kleurig presentje van chocolade ten afscheid.

Het geheel werd verzorgd door vele vrijwilligers, die dat al jaren met veel plezier en liefde doen.