Bloemengroet vanuit de Kruiskerk

 

Beste gemeenteleden,

Al vele jaren gaat er elke zondag een bloemengroet vanuit de Kruiskerk naar iemand die ons medeleven nodig heeft.

Elke vrijdag worden door de bloemist  2 boeketten afgeleverd die ’s zondags door 2 vrijwilligers van de Kerkelijke Vrijwilligers Dienst (KVD) bij een van onze gemeenteleden worden bezorgd.

De diaconie heeft samen met de KVD besloten om vanaf 1 juli 2019 per zondag naar 1 boeket bloemen over te gaan. De traditie van 2 boeketten komt nog uit de periode dat de 2 kerken gefuseerd zijn en naar 1 kerkgebouw gingen. Een andere reden om naar 1 boeket over te gaan is dat onze gemeente de afgelopen jaren kleiner is geworden.

Omdat we naar 1 boeket bloemen gaan, willen we onderzoeken of er mensen in onze gemeente zijn die het leuk zouden vinden om bijvoorbeeld 1 maal in de 6 weken een boeket bloemen samen te stellen of een bloemstuk te maken. Zo kun je soms met je hobby ook nog andere mensen een plezier doen.

Als er ongeveer 6 mensen zouden zeggen, dat vinden we wel leuk en hier wil ik aan meedoen, zou het elke zondag een verrassing kunnen zijn op het liturgisch centrum en voor degene die de bloemen krijgt.

De kosten voor de bloemen en materialen worden uiteraard door de diaconie vergoed maar u mag natuurlijk ook bloemen uit uw eigen tuin gebruiken.

Heeft u belangstelling hiervoor of vragen hierover, laat het ons weten!

Piet Breen namens de diaconie

Tel 06-51013343 / email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.