Het thema van de Nuffandersdienst van 30 juni was: inspiratie

nu ff anders 30 6 2019

Onze gemeente heeft als nieuw ZWO-project gekozen voor ondersteuning van het Inspiration Centre in Shepetivka (Oekraïne). Dit Centrum zet zich sinds 2017 in voor kansarme kinderen en ondersteuning van Gipsy families. Gipsy’s (Roma’s) zijn een vergeten en achtergestelde groep in Oekraïne.

Zij krijgen nauwelijks werk en hebben geen vast inkomen om van rond te komen. Lang niet alle Gipsy kinderen gaan naar school en komen daardoor in een vicieuze cirkel terecht. Het Inspiration Centre wil deze kinderen kansen bieden door hen te helpen met o.a. Engelse les, huiswerkbegeleiding, door muzieklessen te bieden, enz.

Ook ondersteunt het Centrum 60 Gipsy families (huisbezoeken, medicijnen en voedsel brengen) en verzorgen zij activiteiten in 2 weeshuizen. De oprichtster van het Inspiration Centre, Nina Ognivchuk, was in de dienst aanwezig en heeft verteld wat haar inspiratiebron was (Gods stem en Gods plan met deze wereld). Deze jonge vrouw Nina heeft in 2016 haar goede baan opgezegd om  haar leven in dienst te stellen van kansarme kinderen. Behalve het zeer inspirerende verhaal van Nina zelf werd via film en foto’s zichtbaar waar het centrum mee bezig is, maar ook wat de plannen voor de toekomst zijn.

Pastor Dorien Pol had een korte, inspirerende overdenking: “Geloven is meer dan mooie woorden, het gaat vooral ook om aandacht voor onze kwetsbare naasten”.

De muziek werd verzorgd door Changing Composition; het nummer van Stef Bos “Jouw land is mijn land” was heel toepasselijk. Daarnaast werden ook Engelse liederen gezongen, zodat de prima Engels sprekende Nina mee kon zingen.

De kinder- en jeugdkerk overhandigden zelf verdiend geld aan Nina.

Naast financiële ondersteuning biedt de kerkelijke gemeente ook samenwerking, support, kennisoverdracht en wordt de mogelijke komst van een Gipsy kinderkoor in 2020 voorbereid.

Veel gemeenteleden gaven na afloop aan zeer geïnspireerd te zijn door deze dienst.

IMG 1984 A 640x480 IMG 2016 A 640x480
IMG 1970 A 640x480 IMG 1897 A 640x480