Nu FF Anders

ff anders

Nu FF Anders” is een kerkdienst, een viering die op diverse manieren anders is dan een traditionele kerkdienst. Muziek met een verhaal, een thema dat je raakt en een boodschap die op eigentijdse wijze wordt overgebracht. Iedere eerste zondag van de maand is er een “Nu FF Anders”, uitgezonderd de maanden januari, augustus en september. In oktober vindt de “Nu FF Anders” altijd op de 2e zondag plaats, i.v.m. de kerkenmarkt.   

De doelstelling van “Nu FF Anders” is jongeren en volwassenen een eigentijdse, toegankelijke dienst aanbieden waardoor zij betrokken blijven bij de kerk, zich welkom voelen in de kerk en ervaren dat er voor iedereen ruimte is in de kerk. “Nu FF Anders” biedt iedereen een podium en wil verbindend zijn, binnen en buiten onze gemeente. Op diverse manieren kan een kerkdienst “Nu FF Anders” zijn waarbij het uitgangspunt is dat we een Christelijke gemeente zijn en er een duidelijke verbinding wordt gemaakt met het geloof; de invulling en liturgie van de dienst is geheel vrij. Iedereen is welkom!  

In tegenstelling tot de voormalige SOW.NU diensten die zich op jeugd richtten, is “Nu FF Anders” er voor en door iedereen! Alle jeugd, volwassenen en commissies binnen onze gemeente hebben de mogelijkheid om een “Nu FF Anders” te organiseren aan de hand van een eigen gekozen thema. Iedereen kan zijn of haar bijdrage leveren - groot of klein, voor of achter de schermen, met muziek, theater of een goed idee. Ben je enthousiast over een thema en wil je met een groepje of met jouw commissie een boodschap op een eigentijdse wijze overbrengen aan de gemeente; pak het podium! Voel je je geroepen, wil je graag eens meewerken, voor of achter de schermen, laat het ons weten!  Mail naar de Nu FF Anders commissie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

De Nu FF Anders commissie zorgt voor de invulling van de Nu FF Anders vieringen door het coördineren van voorbereidingsgroepen en het regelen van predikanten/sprekers, muzikanten en techniek. Iedere Nu FF Anders dienst is 1 commissielid coördinator voor de voorbereidingsgroep. Tevens is er een draaiboek zodat je als voorbereidingsgroep precies weet wat er geregeld moet worden. De Nu FF Anders commissie bestaat uit: Suzanne van Oorspronk, Jelte Rintjema, Eveline der Nederlanden, Petra van Garderen en Esther Bons.