Ellis

Nu FF Anders zondag 1 maart 2020 10.00 uur

college tour met Elis Ligtlee 

“Olympisch kampioen en het leven na een topsport carrière” 

Zondag 1 maart verwelkomen wij Elis Ligtlee in de Kruiskerk te Eerbeek. 

Op 28 juni 1994 wordt Elis geboren in Deventer. Samen met haar jongere broer Sam, ook talentvol baanwielrenner, en haar ouders groeit zij op in het Gelderse dorp Eerbeek. Met maar liefst acht wereldtitels is ze in haar jeugd zeer succesvol met de BMX. Verandering van de regels en het daarbij komende gevaar doet Elis in 2011 besluiten om verder te gaan met baanwielrennen.

Een goede keuze, zo blijkt al snel. Ze behaalt verschillende prijzen, zowel nationaal als internationaal. Zaterdag 13 augustus 2016 is de dag dat het grote publiek kennis met Elis maakt. Op imposante wijze pakt ze de gouden medaille op het onderdeel Keirin (baanwielrennen) tijdens de Olympische spelen in Rio de Janeiro.  

Na de spelen wordt Elis gedurende een lange periode gekweld door blessures en raakt ze het plezier in haar sport kwijt. In december 2018 neemt ze afscheid van de topsport. 

Anno nu, maart 2020, is er een collegetour met Elis Ligtlee en voorganger Marti Koster. We horen hoe het nu gaat met Elis en zij vertelt hoe zij de kracht heeft gevonden om een nieuwe weg in te slaan. 

Van harte welkom op zondag 1 maart 2020 in de Kruiskerk, Doctor Gunningstraat 27, Eerbeek. Vanaf 9.45 staat de koffie klaar. Graag tot dan!